Därför bör du spela innebandy

, , Comments Off on Därför bör du spela innebandy

Att spela bandy och gå med i ett lag är en hobby som kan förgylla de flestas liv. Bortsett från att det är bra träning så är det dessutom mycket kul. Att komma ut över en helg är jättespännande då lagen sover i skolsalar eller liknade och har jättekul mellan matcherna. Att spela innebandy innebär inte bara att man rör på sig utan man får också uppleva en rolig sammanhållning och gemenskap med ett lag. Detta gör att man får nya bekantskaper och kanske får nya nära vänner.

Regler

I ett lag får högst sex spelare befinna sig på planen, antingen med en målvakt eller sex utespelare. Spelplanen är försedd med sarg och speltiden är 3 x 20 minuter. Ett lag får dock innehålla ytterligare 14 spelare, 20 tillsammans i en spelartrupp. Målvakterna måste ha långa byxor och får inte använda klubba som utespelarna. Spelarna kan ha korta om de vill, tjejerna kan spela i kortbyxor eller kjol. Matchen övervakas av två domare som kan döma frislag, straff och utvisning på 2 minuter, 5, 10 eller matchstraff. Matchen inleds med tekning och vid frislag måste motståndarna befinna sig 3 meter eller mer från bollen. Det där är inte så svårt, alla regler är tydliga man får inte foula eller slåss, enkelt som så. Bara att sätta igång spelet!